Modern hagyománytisztelő családi ház

Az utcáról nézve is szerényen meghúzódó egyszerű, hivalkodástól mentes, formailag hagyománytisztelő családi ház.

Ideális kisebb községbe, két gyerekes családnak. Az épület külső megjelenítésénél a tradíció, a természetes anyagok használata, valamint a költséghatékonyság játszott fontos szerepet.
A ház erdélyi faluképbe illő, a helyi népi építészetből merített stílusjegyeket ötvözve kortárs elemekkel. Az épület a család szokásaihoz és életmódjához igazodik. Anyaghasználatában a helyi építőanyagokon a hangsúly, színvilága természetes, egyszerű.
Eltérve a régi parasztházak alaprajzi elrendezésétől, több olyan funkció is helyet kapott, ami a régi, hagyományos parasztházaknál nem volt jelen.
Alaprajzi elrendezés szerint egy szélfogó, konyha- ebédlő, kamra, nappali, három hálószoba, egy fürdőszoba, mosókonyha és egy hőközpont is helyet kapott. Az épületen kívül található két terasz. A nagyobbik terasznál van a főbejárat. A kisebbik terasz a középső hálószobából nyílik, intimebb, az utcáról nem lehet rálátni.

BFL09Nep2

A BFL09Nep2 model egyaránt kivitelezhető gyors és költséghatékony könnyűszerkezetes technológiával, és masszív, tartós kivitelben is. Mindkét esetben fontos szempont az energiahatékonyság és a minőség.

Alapterület 
 Belépő 	 4,20 m2 
 Nappali 	 19,20 m2 
 Konyha 	 6,20 m2 
 Kamra 	 2,20 m2 
 Fürdőszoba 	 3,60 m2 
 Hálószoba 1 	 13,40 m2 
 Hálószoba 2 	 13,70 m2 
 Hőközpont 	 3,60 m2 
 Garázs 	 13,60 m2 
 Terasz 	 4,00 m2 
 Tornánc 	 6,37 m2 
 
 Bruttó 		 140,00 m2 
 Nettó 		 125,25 m2

Az erdélyi népi építészet formavilága, tömegképzése a történelmünk során soha nem volt kihívó, környezetébe nem illő, hiszen a múltjából és hagyományaiból táplálkozott. Felhasználta környezete adottságait, nyersanyagforrásait.
A ház külső megjelenésében egyszerű, hagyományos formavilágot követő családi ház. A népi építészetből merített stílusjegyekkel rendelkezik, viszont a mai igényeknek megfelelően van kialakítva.

Minden BFL épület Buildings For Life Quality Garanciával épül és kulcsrakészen kerül átadásra.