Korszerű hagyománytisztelő családi ház

Az utcáról nézve is szerényen meghúzódó egyszerű, hivalkodástól mentes, formailag hagyománytisztelő családi ház.

Erdélyi hagyománytisztelő népies jellegű családi ház a jelen kor igényeinek megfelelően kialakítva energiatakarékos korszerű anyagok felhasználásával.

Sajnálatos módon az utóbbi évtizedekben a hagyomány tisztelete és a felelősség nagyon megkopott, néhol teljesen elveszett.

Napjainkban a fiatalok részéről is egyre nagyobb igény mutatkozik a hagyományok felélesztésére, megőrzésére és átadására. Ezért vesszük a bátorságot és korszerű eszközökkel, a jelen kor igényeinek megfelelően, fiatalok számára is megengedhető gazdasági feltételeket figyelembe véve megalkottuk a BFL01Nep hagyománytisztelő családi ház koncepciót.

BFL01Nep

A BFL01Nep model egyaránt kivitelezhető gyors és költséghatékony könnyűszerkezetes technológiával, és masszív, tartós kivitelben is. Mindkét esetben fontos szempont az energiahatékonyság és a minőség.

Alapterület 
 Belépő 		 4,20 m2 
 Nappali 	 19,20 m2 
 Konyha 	 6,20 m2 
 Kamra 		 2,20 m2 
 Fürdőszoba 	 3,60 m2 
 Halószoba 1. 	 13,40 m2 
 Halószoba 2. 	 13,70 m2 
 Hőközpont 	 3,60 m2 
 Garázs 		 13,60 m2 
 Terasz 		 4,00 m2 
 Tornánc 	 6,37 m2 
 Bruttó 		 115,00 m2 
 Nettó 		 66,10 m2

Az erdélyi népi építészet formavilága, tömegképzése a történelmünk során soha nem volt kihívó, környezetébe nem illő, hiszen a múltjából és hagyományaiból táplálkozott. Felhasználta környezete adottságait, nyersanyagforrásait.
A ház külső megjelenésében egyszerű, hagyományos formavilágot követő családi ház. A népi építészetből merített stílusjegyekkel rendelkezik, viszont a mai igényeknek megfelelően van kialakítva.

Az épület kis mérete ellenére minden lényeges funkció helyet kapott. Alaprajzi elrendezés szerint egy szélfogó, konyha, kamra, nappali, ebédlő, két hálószoba és egy fürdőszoba kapott helyet. Az épületen kívül kocsibeálló és hőközpont található. A nappaliból rájárás van egy kis fedett teraszra. A ház másik oldalán egy tornánc jelzi a bejáratot.

Minden BFL épület Buildings For Life Quality Garanciával épül és kulcsrakészen kerül átadásra.

nepi_02_coll