Könnyűszerkezetes mediterrán emeletes családi ház

Az épület egy kétszintes nagycsaládos otthon, mely megjelenésében mediterrán stílusú. A mediterrán épületekre jellemzően a nyílászárók fából készültek.
Az utca front felőli homlokzaton kiemelt helyet kap a fedett bejárat.
A kerítés a ház anyagaival és színeivel megegyező burkolatot kap. Az összhangot az épület és a kerítés közt elősegíti a kovácsoltvas kerítés motívuma is, mely megismétlődik az emeleti teraszok korlátján.
Egyforma térkőburkolattal rendelkezik a gyalogos bejáró és a hátsó udvaron található tűzhely, valamint az oda vezető járda is.
Az épület hagyományos szerkezetű, mely véd a nyári túlmelegedés ellen. A több helyen megjelelő kőburkolat játékosságot ad a háznak.
A teraszok megfelelő tájolása lehetővé teszik, hogy még a legnagyobb melegben is hűs helyen lehessen pihenni.
A földszint egyik felén a nappali zóna helyezkedik el, a konyha ebédlővel és egy hatalmas, világos nappalival, míg a másik oldalán a kiszolgáló funkciók kaptak helyet (belépő, közlekedő és lépcső, a garázs, egy hőközpont és a lépcső alatt egy wc). A nappali tér megnövelését azzal fokoztuk, hogy az épület hátsó része egy hatalmas teraszt kapott. Ez egy intimebb, a szomszédoktól védettebb hely, ahol a család étkezni tud, vagy baráti összejövetelt tud tartani. A terasz fedett, így a nagy napsütés ellen védett, ám ugyanakkor a nappali elől nem takarja el a fényt.
Az emeleten helyett kap három hálószoba, két fürdő és egy wc is. Mindegyik szobához terasz tartozik. A hátsó homlokzaton egy hatalmas terasz van, mely lehetőséget ad több személy kiszolgálására.
Anyaghasználatában a mediterrán jellegű. Színvilágban pedig a földszínek dominálnak (barna árnyalatai és a natur színek). Burkolatok használata is ezt a vonalat követi.